978-356-5026

Horse Farm Hideaway

Renovation/Addition and Interior Design

2017

This stately cedar shingled home in Ipswich was completed in phases; first redoing the facade and then moving to the expansive kitchen renovation. While window and door locations on the exterior walls did not change, the overhaul in materials and trim details transformed the front elevation. The entrance is now flanked by elegant columns. The garage was revamped with stone veneer and new black carriage style doors. Inside, the client wanted a new mudroom, powder bath, and kitchen. The focus of the kitchen is the new central island, with thick white quartz countertops and seating for four. White inset cabinetry covers three walls of the kitchen, with a large farmer’s sink and three new windows overlooking the backyard. The hallway to the powder bathroom and mudroom features a v-groove ceiling painted robins egg blue, and beautiful herringbone bricks complete the detail of the renovated space.